Părul joacă un rol important în determinarea imaginii de sine, percepţiei sociale, și funcționarea psihosocială. Obiectivele acestui studiu au fost de a identifica impactul pierderii părului pentru bărbaţi şi femei în cinci țări europene și nivelul lor de îngrijorare cu privire la pierderea părului în ceea ce privește imaginea și atractivitatea personală.

PROIECTARE CERCETARE ŞI METODE:

În cinci ţări din Uniunea Europeană, Germania, Franța, Italia, Spania și Anglia, a fost desfăşurat un sondaj de opinie cu privire la pierderea părului şi efectele negative aduse de lipsa părului. Întrebările au fost adresate unui număr de 1536 de persoane, cu o vârstă medie cuprinsă între 18-65+ ani.

REZULTATE:

Din cei 1536 oameni care au răspuns la sondajul de opinie prin telefon, 729 (47%) au raportat pierderea părului; acești oameni fac obiectul acestui raport.

Peste 70% dintre aceste persoane au raportat că părul este o caracteristică importantă a imaginii, iar 62% au fost de acord că pierderea părului afectează stima de sine.

Conștientizarea faptului că ele au pierdut părul a fost legată de îngrijorare cu privire la pierderea unei parţi importante a atractivității personale (43% dintre persoane)teama de a deveni chel (42%), îngrijorarea cu privire la înaintarea în vârstă (37%), efecte negative asupra vieții sociale (22%), iar sentimentele de depresie (21%).

Folosirea produselor de tip SEVICH FIBERS pentru acoperirea lipsei părului sau a părului rar şi subţire a adus beneficii considerabile persoanelor intervievate.

73% dintre persoanele care au folosit produse de acoperire a lipsei părului au spus că a ajutat enorm în creşterea încrederii şi percepţiei personale a atractivităţii.

National Center for Biotechnology Information, U.S. National Library of Medicine

8600 Rockville Pike, Bethesda MD, 20894 USA