Noutati

Efectele aminoacizilor în îngrijirea tenului

Efectele aminoacizilor în îngrijirea tenului

Efectele aminoacizilor în îngrijirea tenului

Aminoacizii sunt molecule esențiale pentru funcționarea organismului, dar știai că acești nutrienți au și beneficii uimitoare pentru sănătatea și aspectul pielii tale? Ei sunt recomandați pentru toate tipurile de piele, indiferent de vârstă și sunt considerați un ingredient cheie în multe produse de skincare, datorită capacității lor de a ajuta la reducerea semnelor îmbătrânirii.

Tocmai de aceea îți vom prezenta în cadrul acestui articol care sunt efectele pe care aminoacizii le oferă tenului.

  • Hidratează pielea

Pielea este protejată de un strat subțire de uleiuri naturale și un film hidrolipidic, care previn pierderea apei și o protejează de factorii de mediu. Expunerea la soare, vântul, frigul, poluarea și utilizarea excesivă a produselor de curățare pot slăbi această barieră naturală și pot duce la pierderea excesivă de apă din piele. Acest lucru poate duce la uscăciune, iritații, mâncărime și alte probleme ale tenului.

Utilizarea aminoacizilor joacă un rol important în susținerea barierei cutanate, întrucât ajută la atragerea apei și la menținerea unui nivelul adecvat de hidratare a pielii. Spre exemplu, dacă folosești apa de curățare cu aminoacizi Sevich, beneficiezi de o curățare profundă a pielii, dar și de o hidratare intensă.

  • Reducerea semnelor de îmbătrânire

Un alt beneficiu al aminoacizilor pentru piele este faptul că aceștia ajută la creșterea nivelului de colagen și elastină. Acestea sunt proteine esențiale care ajută la menținerea elasticității și a fermității pielii, dar producția lor scade odată cu înaintarea în vârstă. Prin aplicarea topică a aminoacizilor, ei pot ajuta la stimularea celor două proteine, ceea ce poate reduce aspectul ridurilor și al altor semne de îmbătrânire.

Asigură-te că folosești produse cosmetice care conțin aminoacizi în mod regulat și imbină această rutină de îngrijire a pielii cu o dietă sănătoasă și un stil de viață activ, pentru a obține cele mai bune rezultate în ceea ce privește aspectul pielii tale.

  • Protejează împotriva radicalilor liberi

Aminoacizii au proprietăți antioxidante cunoscute, ceea ce îi face un ingredient eficient în îngrijirea pielii pentru protecția împotriva stresului oxidativ. Acesta este cauzat de factori externi precum radiațiile UV, poluarea și alți agresori care pot deteriora celulele pielii.

Prin utilizarea aminoacizilor, pielea poate fi protejată și poate fi prevenită apariția daunelor celulare, responsabile de îmbătrânirea prematură. Prin urmare, aminoacizii pot fi benefici în îmbunătățirea aspectului tenului tău.

  • Accelerează procesul de vindecare a leziunilor cutanate

Aminoacizii au un rol important în promovarea vindecării pielii prin stimularea sintezei de colagen și elastină, care sunt importante în procesul de vindecare a rănilor și altor leziuni ale pielii, deoarece ajută la refacerea țesuturilor deteriorate.

Prin urmare, aminoacizii, precum lizina și prolina, sunt esențiali pentru sinteza de colagen și pot fi utilizați pentru a ajuta la promovarea vindecării pielii. Pe de altă parte, glicina este esențială pentru sinteza de elastină și poate fi, de asemenea, folosită pentru a susține procesele de regenerare cutanată.

De asemenea, aminoacizii dețin proprietăți antiinflamatorii și pot ajuta la reducerea inflamației și a roșeții în jurul zonei afectate. Aceștia contribuie la accelerarea procesului de vindecare și la reducerea riscului de infecții.

  • Îmbunătățește textura pielii

Nu în ultimul rând, aminoacizii îmbunătățesc textura pielii și îi conferă un aspect uniform, reducând totodată apariția petelor pigmentare și a altor imperfecțiuni.

Include produsele cu aminoacizi în rutina ta de skincare și profită de multiplele beneficii ale acestora, pentru a te bucura de o piele hidratată, cu un aspect tonifiat și catifelat.

Cleanser cu aminoacizi, Sevich, 100ml

48 lei
Adaugă în coș
Super Pret